Ga naar de inhoud

FAQ

1. Wat biedt EXPOmatic?

EXPOmatic laat individuele berichten zien uit sociale media bronnen. Tekst zoals Tweets of RSS-feeds. Afbeeldingen uit tweets, RSS feeds en diverse foto deel sites als Flickr. Video’s, van Youtube of Vimeo.

De berichten zijn klikbaar: video kan naar wens worden afgespeeld, plaatjes worden door een klik schermbreed afgebeeld en tweets worden groter getoond en eventuele links naar plaatjes laten we zien.

Ook gerelateerde berichten zijn zichtbaar na een klik: wat waren de vorige tweets van dit account, wie heeft hier op gereageerd?

2. Waarom is EXPOmatic beter dan narrowcasting?
EXPOmatic is interactief: degene voor het scherm kan invloed uitoefenen op wat er wordt getoond. Natuurlijk wel binnen de vooraf vastgestelde bronnen.
EXPOmatic update zichzelf, want het maakt gebruik van bestaande bronnen: sociale media, maar ook interne bronnen zijn mogelijk. Omdat op die manier bestaande en dus onderhouden bronnen worden gebruikt, is de inhoud altijd up-to-date en kost het u geen extra tijd.
EXPOmatic is een totaalervaring: het is een mooie verschijning in uw ruimte en biedt zeer relevante informatie voor die plek en dat moment. En door de interactiviteit toegespitst op uw bezoekers en werknemers.

3. Wat is een goede locatie voor zo’n mooi scherm?
Het paradepaardje is de Monoliet, een zuil in de vorm van een enorme iPhone met strak tijdloos ontwerp: aluminium rand met zwart spiegelglas aan de voorkant. Daarin een groot scherm (46” is ons advies). Deze is “levensgroot”: zo groot als een gemiddeld mens. Daarom valt het op. Omdat de presentatie van de berichten beweegt, raken mensen gefascineerd en blijven staan en worden door een animatie uitgenodigd zelf het scherm aan te raken.
De beste plek voor deze zuil is waar uw bezoekers binnenkomen: een ruime entree, ontvangsthal, bij de receptie.
Maar deze misstaat ook niet naast de koffiemachine, voor intern gebruik. Want u houdt er uw mensen vanzelf mee op de hoogte, zonder iets op te dringen. Serendipity heet dat.

Natuurlijk is er ook een kleinere oplossing, ook in prijs: een 32”variant voor aan de muur. En een combinatie van deze twee vormen kan ook heel goed: een mooie grote zuil bij de entree en eentje voor intern gebruik in de koffiehoek.

4. Als ik meer schermen heb, laten ze dan exact hetzelfde zien?
Dat kan, maar hoeft niet. Ze lopen nooit exact synchroon, maar kunnen wel uit dezelfde berichtenstroom putten. Maar als u denkt dat ze moeten verschillen, bijvoorbeeld: “Op deze verdieping wil ik juist de berichten van collega’s van de andere verdieping of vestiging tonen”, dan kan dat, ongeacht vorm van het scherm of locatie.

5. Hebben jullie andere ideeën over een locatie?
Overal waar mensen even moeten wachten, hoe kort ook, kan het plaatsen van een scherm zinvol zijn. Denk bijvoorbeeld aan de lift. We hebben mooie schermen die in principe werken als een spiegel. Maar op het moment dat iemand in de buurt is, kunnen ze ook tegelijkertijd de berichtenstroom laten zien. Dan kan ook zelfs een bezoek aan het toilet tot inspiratie leiden.

6. Welke schermen waren er ook al weer?
Monoliet: levensgrote iPhone met 46”verticaal interactief scherm. Gemaakt om de beste indruk te maken.
Wand: 32” interactief scherm (horizontaal of verticaal). Als er minder ruimte is.
Spiegel: 7” tot 22”. Voor die plekken waar mensen toch even snel hun uiterlijk willen checken. Voor in lift, toilet of kleine wachtruimte. Nodigt daarmee ook extra uit tot een blik op uw berichten.
Tafel: een mini uitvoering van de monoliet voor op tafel of ontvangstbalie.

7. Hoe gaan bezoekers om met dit scherm?
1. Aandacht trekken: beweging, mooi uiterlijk, grappige of mooie plaatjes, teksten…Hoge attentiewaarde dus.
2. Invloed uitoefenen: bezoekers kiezen wat ze interessant vinden. Door een “swipe”-beweging een nieuwe set tevoorschijn roepen, of van onderwerp veranderen.
3. Transactie: als het interessant is kunnen mensen een bericht of document meenemen op hun telefoon. Dus daarmee is de cirkel rond.

8. Waar betaal ik voor?
Het totaalpakket van de prachtige zuil en het ingenieuze systeem. Hard- en software dus, als een plug-and-play totaaloplossing.

9. Laten zien is één, er invloed op uitoefenen is twee, maar het mooiste komt dan: wat je gezien hebt meenemen om later nog eens terug te kijken. Daarvoor hebben we verschillende oplossingen. Bezoekers kunnen hun emailadres opgeven om gekozen informatie op te sturen, of kort hun telefoon bij het scherm houden om de informatie over te dragen: via NFC, email of het scannen van een QR code.

10. En wat als ik meer dan sociale media wil laten zien?
Natuurlijk! Die kunt u blijven gebruiken. We hebben de mogelijkheid uw bronnen te koppelen. Dat betekent dat we uw bestaande folders kunnen laten zien op het scherm. Zeer toegankelijk voor bezoekers en uw verkopers. En als er iets bij zit wat uw bezoeker graag wil meenemen, dan kan dat via de smartphone of via email. Voor een prettige “experience” in de fysieke wereld. Zo komen offline en online wel heel dicht bij elkaar!

11. Wat kost het?
Misschien wel de meestgestelde van de veelgestelde vragen.

Dat ligt helemaal aan welk scherm u kiest en welke functies. Graag horen wij uw wensen en dan kunnen wij het syteem op uw wensen afstellen.

Er zijn mogelijkheden om het scherm in één keer aan te schaffen of om het te leasen. Huren voor een dag of meer kan natuurlijk ook!