Innovatie

VidiNexus werkt samen met andere organisaties aan nieuwe ontwikkelingen die onze producten verbeteren. Innovatie om de innovatie is niet genoeg, innovatie dient bij te dragen aan nieuwe mogelijkheden, verbetering van bestaande functionaliteiten of soms zelfs hele nieuwe producten.
Innoveren doe je nooit alleen: samen met andere partijen versterken we elkaar om de wereld hopelijk een stukje beter te maken.

LevendBoek

LevendBoek maakt sociale media beschikbaar, bedienbaar en behapbaar voor mensen die moeite hebben hiermee om te gaan. In de eerste plaats richten we ons op mensen met dementie: voor hen is het bedienen van een gewone computer, tablet of smartphone niet of nauwelijks mogelijk. In dit project ontwikkelen we een nieuwe benadering van sociale media als geïntegreerd product: dus zowel software als hardware, rekening houdend me de context van het gebruik. Daarom werken we samen met specialisten:

  • ZorgAccent een grote zorgorganisatie volop in beweging om het soms laatste stuk van leven zo aangenaam mogelijk, met respect voor het individu te leven.
  • ProMemo expertisecentrum voor dementie gericht op zorgprofessionals: drie lectoraten van Hogeschool Windesheim bundelen hun kennis om de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten te verbeteren door innovatie van de beroepspraktijk.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel .

Meer informatie: www.levendboek.com

 

 

SDSI (Secure Data Sharing Innovation)

 

Binnen SDSI werken we samen met partners aan het delen van data op een veilige manier. VidiNexus is hierbij betrokken omdat wij de kern van ons bestaan vinden in het verbinden van mensen en media. Dit lukt alleen als er vertrouwen is over de gedeelde gegevens: wat gebeurt er met mijn data als ik dit systeem gebruik? We zien veel mogelijkheden in het toepassen van onze producten in groeiend gebruik van open innovatie, versterkt door de resultaten en de partners in dit project.

Het project bestaat uit twee hoofdonderdelen:

  1. Het veilig delen van gegevens
  2. Het ontwikkelen van slimme toepassingen die hierdoor mogelijk worden

Meer informatie over dit project in deze poster (PDF):   en op deze site: The Garden Security for Smart Industry

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, uitgevoerd door OP-Oost.

Partners in dit project: