Ga naar de inhoud

LevendBoek

LevendBoek

waardevol contact beleven

Wat is LevendBoek

Vakantiefoto’s op facebook ook naar oma sturen in het zorgcentrum?
Kattenfilmpjes kijken op Youtube met vader in het verpleeghuis?
Foto’s uit de verkeringstijd met uw partner met dementie bekijken zodat ze die mooie glimlach eindelijk weer eens laat zien?

Met LevendBoek kan iedereen sociale media op een eenvoudige en aantrekkelijke manier bekijken, zonder moeilijke instellingen, wachtwoorden of ingewikkelde bediening.

Door gebruik te maken van onder meer Facebook en Youtube op een optimaal uitgerust en handzaam scherm kunnen familie, zorgprofessionals samen met mensen die niet handig zijn met computers toch genieten van sociale media!

LevendBoek laat beelden van sociale media van familie en bekenden zien. Andere bronnen kunnen naar wens worden toegevoegd, bijvoorbeeld foto’s van vroeger uit de streek of filmpjes met favoriete muziek.

LevendBoek is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in een zorginstelling. Dat kan met kleine schermen individueel, of grotere schermen aan de muur. Beter dan het journaal is na het eten een eigen dagjournaal, van de afdeling!

“Je maakt nu anders contact – het is een andere manier van contact , dieper contact, dat zie je aan het gezicht van de mensen ‘o ja, dat klopt ook zo’ die herkenning bij het plaatje wat je samen kijkt, dat is zo waardevol”

Verzorgende

LevendBoek in de praktijk

In deze video vertelt Mevr. Tammerijn over het LevendBoek en hoe haar dit in staat stelt samen met haar moeder herinneringen op te halen. 

Voor zowel mensen met dementie, de zorgprofessionals, mantelzorgers en zelfs hun woongenoten kan LevendBoek een warme bron zijn om samen te kijken, te herinneren en te koesteren.

“Nu kunnen we weer even echt samen in contact staan, het is iets dat ons bindt.”

Schoondochter

Hoe werkt LevendBoek

LevendBoek gebruikt bestaande sociale media om delen van afbeeldingen, filmpjes en berichten mogelijk te maken. Door bijvoorbeeld een Facebookgroep speciaal voor uw naaste te maken, worden alle berichten die daar verschijnen getoond op het LevendBoek. Of een op maat gemaakte playlist op Youtube voor Oma, omdat ze zo van kerkkoren houdt!

Nog mooier wordt het met de mogelijkheden die Collectie Overijssel (voorheen: Historisch Centrum Overijssel) biedt. Dankzij het werk van Collectie Overijssel en de zorgvuldig opgebouwde historische beeldenschat van vrijwel alle lokale historische organisaties is het nu mogelijk om historisch beeldmateriaal te zoeken via de website mijnstadmijndorp.nl.

Door te zoeken op deze site op bijvoorbeeld een plaats, een jaartal of een onderwerp komen alle relevante foto’s, video’s en ander beeldmateriaal tevoorschijn die vervolgens zichtbaar kunnen worden gemaakt op LevendBoek.

“Als ik in de put zit, en ik dan de foto’s van mijn kleinkinderen zie, daar word ik toch blij van”

client
Samen met ZorgAccent en ProMemo (Windesheim expertisecentrum) heeft VidiNexus LevendBoek ontwikkeld