Ga naar de inhoud

Door het oog van Gerard ter Borch in Zwolle (2017)

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Gerard ter Borch werd geboren in Zwolle. De schilderijen van Ter Borch zijn over de hele wereld verspreid geraakt. Het werk van deze ‘Rembrandt’ van het Oosten is vandaag de dag te zien in de grootste musea.

Van december 2017 t/m februari  2018 was zijn werk te zien en mee te nemen via EXPOmatic!

De prachtige grote- of St. Michaelskerk in Zwolle kan het startpunt zijn van een sfeervolel wandeling door de oude stad: dor de ogen van Gerard ter Borch

Meer over de expositie:

Bezoek gratis de Grote of St. Michaëlskerk aan de Grote Markt in Zwolle van 15 december 2017 t/m 11 februari 2018 en pak gelijk de kans om een webapp vanaf de zuil mee te nemen. Hier vind je een prachtige route langs twaalf locaties in Zwolle die door Gerard ter Borch en zijn halfzus Gesina in de 17de eeuw getekend zijn. Door de webapp krijg je een kijk door de ogen van Ter Borch.

Historische route
Van de meeste tekeningen die Ter Borch in de jaren ’30 van de 17de eeuw maakte van stadsgezichten kon de locatie worden bepaald. Deze locaties vormen de basis voor de historische route ‘Door het oog van Ter Borch’, te bereiken via https://www.wandelrouteterborch.nl op jouw mobiele telefoon. De route neemt je mee langs twaalf locaties in Zwolle die door Gerard ter Borch en zijn halfzus Gesina in de 17de eeuw getekend zijn. Door de webapp krijg je een kijk door de ogen van Ter Borch. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de webapp met de historische route.

Exposities
Van 15 december 2017 t/m 11 februari 2018 is een expositie rond Ter Borch gratis te bezichtigen in de Grote of St. Michaëlskerk aan de Grote Markt. In deze expositie hangen ook tekeningen van leerlingen die langs locaties zijn gegaan waar Ter Borch heeft gezeten om zijn schetsen en tekeningen te maken.

In Museum de Fundatie hangt een unieke zeventiende-eeuwse serie van 12 portretten van de familie Craeyvanger, geschilderd door Gerard ter Borch. Wij moedigen je aan deze te bekijken.

De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door: Allemaal Zwolle, Gemeente Zwolle, Museum de Fundatie, Waanders In de Broeren, Erfgoedplatform Zwolle, ZoGemaakt – goed in kunstlessen, het Academiehuis en Historisch Centrum Overijssel.