levendboek.com

Met LevendBoek kan iedereen sociale media op een eenvoudige en aantrekkelijke manier bekijken, zonder moeilijke instellingen, wachtwoorden of ingewikkelde bediening.

LevendBoek laat beelden van sociale media van familie en bekenden zien. Andere bronnen kunnen naar wens worden toegevoegd, bijvoorbeeld foto’s van vroeger uit de streek of filmpjes met favoriete muziek.

Gebruik LevendBoek om samen herinneringen op te halen met naasten, verzorgenden en mantelzorgers.

LevendBoek in collectieve vorm toont persoonlijke beelden om samen over te praten, muziek om samen te zingen of een quiz om samen te spelen!

LevendBoek kan worden gebruikt op de dagbesteding, de woon- en de wijkzorg. Door de slimme opzet van het systeem kan een LevendBoek ter plekke eenvoudig geschikt worden gemaakt voor elke cliënt.

LevendBoek maakt sociale media beschikbaar, bedienbaar en behapbaar voor mensen die moeite hebben hiermee om te gaan. In de eerste plaats richten we ons op mensen met dementie: voor hen is het bedienen van een gewone computer, tablet of smartphone niet of nauwelijks mogelijk.

LevendBoek is een initiatief van VidiNexus en is ontwikkeld samen met ZorgAccent en ProMemo, mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

  • ZorgAccent een grote zorgorganisatie volop in beweging om het soms laatste stuk van leven zo aangenaam mogelijk, met respect voor het individu te leven.
  • ProMemo expertisecentrum voor dementie gericht op zorgprofessionals: drie lectoraten van Hogeschool Windesheim bundelen hun kennis om de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naasten te verbeteren door innovatie van de beroepspraktijk.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel .